Business Navigator


Al twintig jaar zeil ik in goed gezelschap van eiland naar eiland op de wadden. Ondanks als die jaren ervaring gelden er altijd andere condities. Om bijvoorbeeld van Vlieland naar Terschelling te varen is er al een keuze te maken uit zeker drie routes. De veiligste route is niet altijd ideaal en blijkt veelal niet de snelste. De mooiste route daarentegen is alleen bevaarbaar onder specifieke omstandigheden en is sterk afhankelijk van wat het schip aankan. Juist op dat moment komt de rol en de ervaring van de navigator om de hoek. Zo concentreert de schipper zich op de condities en het varen, terwijl de navigator zich richt op het realiseren van de optimale koers!

Commerciële vernieuwing noodzakelijk voor de volgende fase van groei is voor ICT uitdagers geen eenvoudige opgave, die veelal ook meerdere routes kent. Vanuit de veranderende condities de vertaling maken naar de dagelijkse operatie. Lastig en veelal overschaduwd door de dagelijkse werkelijkheid binnen alle afdelingen. Ook hier ligt de sleutel bij een goede business navigator. Die richt zich op de nieuwe koers, met de winkel open!

Een uitdagende rol die ik vanuit veel van mijn functies heb ingevuld, maar ook als zelfstandig adviseur vanuit Co to Market. Co to Market staat voor het gezamenlijk (co) realiseren van nieuwe ambities via een resultaatgerichte marktbenadering (to market).

Op dit moment richt ik mij als EMEA Business Development Lead full-time op de nieuwe koers die SAP heeft ingezet met haar SAP HANA Platform. Bent u echter nieuwsgierig of wilt u eens van gedachten wisselen? Hiervoor sta ik altijd open, laat gerust een kort bericht achter…